Kamieniec Ząbkowicki 2016-05-25
KOMUNIKAT NR1
DO OGŁOSZENIA W SPRAWIE REALIZACJI ZAMÓWIENIA POD NAZWĄ:
Wykonanie właściwych robót w ramach zadania pn.: „Zabezpieczenie skarpy przed osuwiskiem gruntu – ul. Zamkowa 5, 5a, nr ew. gr. 700/1 w Kamieńcu Ząbkowickim” – przetarg nieograniczony
Znak sprawy:4/2-BGP/PN-R/2016
Wójt Gminy Kamieniec Ząbkowicki działając na podstawie art. 38 ust. 4 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (t.j.Dz.U.2015.2164 z późn.zm.) udziela odpowiedzi na następujące pytania :
- W jakim celu do SIWZ został dołączony załącznik nr 8 – wykaz potencjału technicznego?
Odpowiedź: Zamawiający pozostawia do uznania Oferenta załączenie załącznika nr 8 do SIWZ.
- W przedmiarze brak montażu i pracy niezbędnych rusztowań. Czy należy doliczyć, a jeśli tak, czy w dodatkowej pozycji? Prosimy o podanie przedmiaru rusztowań.
- W niektórych pozycjach (szczególnie analogiach) brak niezbędnego do prac sprzętu, a czasem materiałów (np. napinacze do siatek). Rozumiemy, że należy dodać. Prosimy o potwierdzenie.
- Poz. 26, 27, 50, 51 zawierają przełożenie rurek drenarskich. Rozumiemy, że należy ułożyć nowe zgodnie z projektem, czyli wprowadzić je do wyceny. Prosimy o potwierdzenie.
- W pozycjach przedmiaru brak transportu pionowego, istotnego z uwagi na specyfikę obiektu. Gdzie go ująć?
Odpowiedź do pytań nr 2, 5, 6, 7: Oferent sam ocenia potrzebę wymienionego sprzętu i wymienionych urządzeń, dlatego też w Dziale III SIWZ Zamawiający zalecał dokonanie wizji lokalnej na terenie realizacji zamówienia.
- Jaki charakter i jakiego rodzaju mają być przewidziane badania materiałowe obciążające oferenta?
Odpowiedź: Zamawiający określił wymogi w § 8 ust. 14 wzoru umowy stanowiącej załącznik nr 12 do SIWZ.
- Jaki charakter ma mieć wprowadzony w wycenę oferenta koszt pracy inspektora nadzoru? Czy ma to być koszt nadzoru budowlanego ze strony Zamawiającego, czy nadzór osoby uprawnionej z doświadczeniem konserwatorskim? Cena tych czynności zależna jest od charakteru opłaconego przez oferenta nadzoru.
Odpowiedź: Na Wykonawcy zgodnie z Działem V SIWZ ciąży w tym zakresie jedynie obowiązek zatrudnienia kierownika budowy, posiadającego uprawnienia budowlane bez ograniczeń w specjalności konstrukcyjno-budowlanej, będącego członkiem izby samorządu zawodowego, posiadającego udokumentowaną co najmniej 2-letnią praktykę zawodową na budowie przy zabytkach nieruchomych wpisanych do rejestru zabytków oraz posiadającego doświadczenie w pełnieniu obowiązków kierownika budowy w zakresie remontu, zabezpieczenia osuwiska.
Załączniki:
Komunikat 1
Metryczka:
| Wytworzył: | Karolina Słocińska |
| Data wytworzenia: | 2016-05-25 |
| Opublikował: | Admin_Kamieniec |
| Data publikacji: | 25.05.2016 |
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function the_revision_note_prd() in /wp-content/themes/townpress/single-lsvrnotice.php:139 Stack trace: #0 /wp-includes/template-loader.php(113): include() #1 /wp-blog-header.php(19): require_once('/wp-includes/te...') #2 /index.php(17): require('/wp-blog-header...') #3 {main} thrown in /wp-content/themes/townpress/single-lsvrnotice.php on line 139
